#welkombijdennenoord

Marc en Els, trotse uitbaters van Bier en Spijzenlokaal Dennenoord

Sinds januari 2019 heten wij je van harte welkom bij Bier- en Spijzenlokaal Dennenoord. In een ongedwongen sfeer geniet je van een ruime keuze aan speciaalbieren en gerechten van onze (borrel) kaart. Maar ook voor een heerlijke kop koffie met een stukje echte Weerter vlaai ben je bij ons aan het juiste adres.

Wat leuk dat je een kijkje neemt op onze website.

Je vindt hier onder andere onze bier-, borrel-, lunch- en dinerkaart, openingstijden en alle andere informatie rondom ons Bier- en Spijzenlokaal, de zalen en bijbehorende arrangementen.

Marc is opgegroeid in een echt horeca gezin, na enkele uitstapjes te hebben gemaakt in de retail- en evenementensector kroop het horecabloed waar het niet gaan kon. Vanaf 1 januari 2019 is Marc gestart als ondernemer met Bier- en Spijzenlokaal Dennenoord. ”Dennenoord”, aan het water van de Ijzerenman, al sinds 1934 een begrip in Weert, met een breed assortiment aan bieren en de verhuur van zalen.

Na verbouwing van het café en de kleine zaal, is eind maart 2019 Bier- en Spijzenlokaal Dennenoord geopend.

Tijdens de opstart jaren hebben er (o.a. tijdens de corona lockdowns) nog enkele verbouwingen een aanpassingen plaatsgevonden. Zo is de grote zaal aangepakt, een speelhoek voor de jongste gasten gemaakt en is er een uitbreiding van het terras richting het water gerealiseerd. In de zomer is dit dan ook dé plek in Weert waar je het echte vakantie gevoel kunt opdoen.

Na 15 jaar in de gezondheidszorg werkzaam te zijn geweest, en al enkele jaren enkele jaren op de achtergrond mee te hebben geholpen bij Dennenoord, heeft Els eind 2021 de knoop doorgehakt om per 1 januari 2022 samen met Marc Bier en Spijzenlokaal Dennenoord samen te gaan exploiteren. En geen spijt!

In september 2022 zijn Marc en Els getrouwd, uiteraard bij Dennenoord. Ze hebben samen twee kinderen, Julie en Wessel en wonen met z’n vieren boven het Bier- en Spijzenlokaal.

Het Bier- en Spijzenlokaal en terras kan bezocht worden met of zonder reservering. De zalen zijn te reserveren voor grotere gezelschappen.

In het Bier- en Spijzenlokaal kun je terecht voor een ruim assortiment aan speciaalbieren uit alle windstreken. Daarnaast worden er diverse gerechten van de borrel- lunch- en dinerkaart geserveerd. Ook voor een gezellig praatje of een kopje koffie met een lekker stukje Weerter vlaai ben je bij Bier- en Spijzenlokaal Dennenoord aan het juiste adres. Naast de speeltuin en de speelhoek liggen er diverse gezelschapspelletjes klaar.

Ondertussen nieuwsgierig geworden? Wij zien je graag een keertje in ons Bier- en Spijzenlokaal of op ons heerlijke terras!

Tot snel,

Liefs Marc en Els

Dranken

Bieren | Wijn | Cocktails

Met onze exclusieve bieren, en gin-tonics geniet u van bijzondere smaken

Spijzen

Borrelen | Lunchen | Dineren

Voor elk moment van de dag heerlijke gerechten, voor lunch, diner en borrel

Zalen

Bruiloft | Jubileum | Koffietafels

Voor gelegenheden tot 175 personen zijn onze zalen de uitgekozen plek

Volop genieten, met een fantastisch uitzicht.

In een ongedwongen sfeer geniet je in ons sfeervolle Bier- en Spijzenlokaal van een ruime keuze aan speciaalbieren en gerechten van onze (borrel) kaart. We beschikken over een ruim terras met speeltuin voor de kids en een uniek uitzicht over de IJzeren Man. Hier kun je heerlijk met een hapje en een drankje genieten van de ondergaande zon.

Het verhaal van het roze mormel

Hae loordje met zien ziêpuigskes doeër zien augsplumpe oeëver ’t water vanne wi-jjer, inne hoeëp dette zoeëj vânge woeëte opuut waas. Hae woeërt d’r daaps van. Zoeë zooit Driekske van Grit van Toeta Lieën, tösse de sme6elieje inne neêtzel, z’n eige op te riête. Hae heël de snaoj di-j hae as gard gebro6ekdje vast in z’n hang, want d’r woor al ‘s ’n schuumaendje met zien aas d’r vandoeër gegânge. Dae nötte bieëst! Toen mosse oppernoets ‘ne peêrik of mikkendeig aan ’t häökske päöleke. En ‘ne kêrp haaj um ouch al ’s gekloeeëtj en gong d’r met snaoj en âl vandoeër. Hae woeërt nog kniensgiftig asse d’r aan dâcht. Mer eigelik waasse aant vèsse op ’t mormel. Beej d’n doel haaje ze Driekske opgenèjdj det d’r in dieëze wi-jjer ’n mormel zoot det völ pegelânte op zoeëj brînge ajje ‘m kosj vânge. Sângerendaags zoôte n alle godshieërevreudgdje, nog vuurdet de moêt opgetrokke woor, met ’n foekemöts op ziêne tebbes aanne wi-jjerkânt te aze op det mormel. Mer tot noow tow vör louw loêne. Hae waas d’r käökmeûg aan, zien uigskes begoste te niêpe en hae dieëj ’n oongerstong. Driekske haaj neet inne gate det ‘ne vloeëjebok met ziene mikkendeig en de flewiên met zien boeëterhamme d’r tössenoet nèjdje oongertösse det ‘ne peddemoeëk op ziêne kni-je gong zitte. ’t Waas al doonkel aan d’n Iêzere Mân wi-jte wakker woeërd. Hae börszje van d’n oôzel en spoodje zich op Dennenoord aan. Toen veel ‘m de moel oeëpe. Dao stong ’t MORMEL recht vuur zien ouge! Gevânge in ’n fleske en klaor um te dreenke. “Aan ‘m !” dachte, en alle leid waas gelieëje. Vuuërtaan wisse woeëte ’n mormel kost vânge: beej Beer- en spijzenlokaal Dennenoord aan d’n Iezere Mân.

Tekst: Frits Weerts | Illustratie: Olf de Bruin

Wil jij onze nieuwsbrief ontvangen?

Vul hieronder jouw gegevens in en je ontvangt van ons de leukste nieuwtjes direct in jouw mailbox.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

* geen zorgen, wij zullen je echt niet onnodig lastig vallen, hooguit een keer of zes per jaar.